Jeg fik 8 ruller af denne portion, så hvis man er en familie på 4, kan der være mad til to dage.
500 g hakket oksekød
1 pk. friske lasagneplader
1 løg
2 fed hvidløg
2 æg
1 dl rasp
1 dl havregryn
1 dl mælk
Salt, peber og timian
50 g mel
5 dl mælk
Salt, peber og muskatnød
2 ds. hakkede tomater
1 ds. hakkede tomater med basilikum og oregano
1 løg
3 fed hvidløg
1 oksebouillonterning
2 røde chilier
2 røde peberfrugter
1 tsk sukker
Salt, peber, oregano og timian
Start med tomatsaucen: Svits løg og peberfrugt i tern og tilsæt de hakkede tomater. Tilsæt chili, hvidløg og bouillon og lad saucen simre 30 min. Blend saucen og rør sukker i. Smag til med salt, peber, oregano og timian. Lad saucen simre yderligere 1/2 time.
Rør farsen: Løgene hakkes fint og blandes med oksekød, hvidløg, æg, rasp, havregryn, mælk og krydderier. Form farsen til små pølser i samme bredde som lasagnepladerne og en diameter på ca. 4-5 cm. Læg kødet på enden af lasagnepladen og rul "1 omgang", så al kødet er dækket. Skær lasagnepladen over og læg rullen i et ildfast fad. Fortsæt sådan til kød og lasagneplader er opbrugt. Hæld tomatsaucen ud over rullerne og lav derefter en hvid sauce; ryst mel og mælk sammen og varm i en gryde, til det begynder at tykne. Smag til med salt, peber og muskatnød. Hæld saucen over tomatsaucen og bag 30-40 minutter ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar