søndag den 18. maj 2014

Blomsterbergs sandwichboller med spinat

Jeg er stor tilhænger af Mette Blomsterberg, og så derfor et afsnit af "Det søde liv", hvor hun lavede disse spinatboller. De er beregnet til sandwich, men er også rigtig gode som et lille mellemmåltid, eller som "gnave-boller".

Ingredienser til 12 stk:
100 g knækkede hvedekerner eller 5-korns blanding
4 dl lunkent vand
50 g gær
100 g spinat, finthakket
2 æg (+ 1 til pensling)
12 g salt
1 dl olivenolie
Ca. 500 g hvedemel

Kerner og vand blandes i en skål. Hvis der bruges knækkede hvedekerner skal disse ligge i blød i vandet i 1 time. Tilsæt æg, spinat, gær, salt og 3/4 af melet. Ælt dejen 5 minutter og tilsæt derefter olie og mere hvedemel, til dejen begynder at samle sig. Lad dejen ælte i røremaskinen 15 minutter og del derefter dejen i 12 stykker, som rulles til boller og sættes på 2 bageplader. Lad bollerne hæve 10 minutter og tryk dem derefter flade. Lad dem igen hvile 10 min og tryk så flade som muligt. Lad dem nu hæve tildækket i 1 time.
Pensl bollerne med sammenpisket æg og lav et snit i bollerne. Bag dem ca. 15 min ved 200 grader, til de er gyldne.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar