lørdag den 3. maj 2014

En anderledes brunch

Når man bliver inviteret på brunch forventer de fleste at få serveret æg og bacon - men sådan er det ikke her i huset. Vi synes det er sjovere at lave noget, der ikke er set før eller i hvert fald ikke er, som det plejer.
Derfor serverede vi denne kombination for familien sidst de var inviteret til fødselsdag:
  • Frugtfad med æbler, melon og ananas
  • Squashbrød
  • Asparges med skinke og parmesanost
  • Spinattimbaler
  • Skinke med artiskokker
  • Butterdejspakker med oksekød og tomatchutney
Vi kogte en skinke, som vi skar i tynde skiver på pålægsmaskinen. Dette blev brugt både til artiskokker og asparges:

Asparges med skinke og parmesanost:

Det nederste af aspargesne skæres af. Kog dem 1-2 min og lad dem køle af. Vikl skinke om 2 asparges og læg på en bund af blandet salat. Drys med revet parmesanost.

Skinke med artiskokker:

Skiverne af skinke lægges på en bund af rucola. Skær det nederste af stokken af artiskokhjerterne og halvér dem. Læg dem på skinkeskiverne.

Spinattimbaler:

3 æg 
3 spsk creme fraiche
Salt og peber
1 spsk spinat pr. timbale

Læg spinat i bunden af hvert hul i muffinformen. Pisk æg, creme fraiche, salt og peber sammen med en gaffel og fordel over spinaten. Rør let rundt, så spinaten blandes med æggemassen. Bag timbalerne ved 200 grader til æggemassen er stivnet.

Butterdejspakker med oksekød (12 stk - store):

6 plader butterdej
500 g oksekød
70 g tomatpure
2 løg
2 dl vand
Salt, peber og oregano

Hak løget og steg et par minutter i lidt olie. Steg oksekødet med og rør derefter tomatpure, vand og krydderier i. Lad dej småkoge 10 min.
Butterdejen rulles ud og deles diagonalt, så der bliver 2 trekanter af hver plade.
Fordel fyldet på halvdelen af trekanten, læg den anden halvdel dej over og tryk kanten sammen med en gaffel. Pensl trekanterne med æg og bag 20-25 min ved 200 grader.
Server med tomatchutney.

Alle "retter" kan laves dagen før. Da skal butterdejstrekanter og spinattimbaler varmes et par minutter i ovnen inden serveringen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar