onsdag den 14. september 2016

Burgere med portobellosvampe og syltede rødløg

Ordet "burger" dækker over mange ting - det kan være alt fra en hamburger fra Mcdonald's til en lækker hjemmelavet burger med hjemmebagt brød, saftig bøf og salat.
Jeg er mest fan af sidstnævnte.

Her er en udgave af burgeren til dem, som rigtig vil give den gas og lave en superlækker aftensmad med lækre ingredienser. Det kræver lidt tid - men med lidt planlægning kan det lykkes, og jeg lover, at det er arbejdstiden værd!

Det usædvanlige ved denne burger er:

1. Den lækre, grove bolle. Bagt med maltmel, så den mørke farve træder i karakter.
2. En marineret portobellosvamp. Passer rigtig godt sammen med oksekød, men kan også sagtens være erstatning for bøffen, hvis man vil lave en vegetar-udgave.
3. Syltede rødløg. Giver en fantastisk flot farve og en lækker og gennemtrængende smag.

1. Hjemmebagte burgerboller med rugkerner og maltmel:

(Kan bages dagen før)
25 g gær
5 dl lunkent vand
1 dl rugkerner
1 spsk honning
1,5 tsk salt
1 dl grovvalsede havregryn
130 g grahamsmel
2 tsk maltmel
500 g hvedemel

Rugkernerne koges i 1,5 dl vand i 2 min og afkøles let. Gæren røres ud i vandet. Salt, honning, havregryn, rugkerner, grahamsmel og maltmel røres i. Hvedemelet røres i lidt efter lidt til du har en smidig dej, som ikke klistrer til bordet.
Lad dejen hæve 30 minutter.

Dejen deles i 10 stykker, som hver formes til en bolle og derefter trykkes helt flad. Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve 20-30 minutter.

Pensl bollerne med mælk og drys med grovvalsede havregryn og bag dem 15-18 minutter ved 200°C. Obs. hvis de bages dagen før de skal bruges kan de være en fordel at tage dem ud af ovnen, inden de bliver sprøde, så man har mulighed for at varme dem inden serveringen.

Lad dem afkøle på en bagerist.

2. Marinerede portobellosvampe:

1 portobellosvamp pr. person
Grillmarinade

Stokken skæres af svampen. Vask svampene og dup dem tørre. Fordel grillmarinade på toppen af dem, og lad dem stå på køl og trække mindst 1/2 time.
Varm en grillpande op og smør den med lidt olie. Steg svampene 5-10 minutter på hver side.

1. Marinér

2. Steg
3. Klar til at blive lagt i en burger

3. Syltede rødløg:

2 rødløg
1 dl eddike
1/2 dl sherry-vineddike (alternativt kan balsamico bruges)
2 spsk sukker

Rødløgene skæres i tynde skiver (gerne på mandolinjern) og lægges i et skoldet glas.
De to slags eddike koges op med sukker indtil sukkeret er opløst og hældes hen over rødløgene. Lad glasset stå åbent mindst 30 minutter på køkkenbordet, inden det lukkes og sættes på køl.







Så skal der bygges burger!

Mit forslag til fyld:
- Salatmayonaise
- Hjertesalat
- Bøf af hakket oksekød (kan udelades, hvis man vil lave vegetar-burger)
- Marineret portobellosvamp
- Mozarellaost
- Avocado
- Tomat

Og det bedste er: Man behøver ikke at tænke på tilbehør til burgeren, for den mætter rigeligt i sig selv og indeholder en masse salat og grøntsager.

Velbekomme!!

1 kommentar:

  1. Jeg elsker bare burgere, tak for denne vidunderlige lækker burger opskrift. Trin for trin guide er awesome at gøre denne lækker burger. I slutningen af post jeg føler læskende. Jeg vil gerne prøve det så hurtigt som muligt.

    Hilsen
    Bindia
    Indian Restaurant

    SvarSlet