tirsdag den 15. november 2016

Græskar/jordskok-suppe

Det er blevet koldt udenfor - men der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget! Nu er det nemlig tid til at spise suppe :)

Den første suppe, jeg har kastet mig ud i i år, er lidt speciel.
Det er en grøntsagssuppe, som udelukkende består af grøntsager og bouillon - så den hører altså til den sunde afdeling.

Ingredienser til 4 personer:

500 g hokkaido græskar
130 g skrællede jordskokker
1+1 spsk olivenolie
1 løg
2 fed hvidløg
7 dl hønsebouillon
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander
2 laurbærblade
Salt og peber

Evt. flute og pasta til servering

Skræl græskaret, fjern kernerne og skær det i grove stykker sammen med jordskokkerne. Steg stykkerne i olie et par minutter og læg dem på en tallerken. Steg løg og hvidløg i olie i gryden til de begynder at tage farve og tilsæt så græskar og jordskokker sammen med krydderierne.
Hæld bouillon over og lad det simre 20-25 minutter.
Tag laurbærbladene op og blend suppen. Smag til med salt og peber.

Server evt. med lidt kogt pasta eller et groft flute.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar