søndag den 29. januar 2017

Hindbærtærte med tosca - i tærteform, portionsstørrelser eller små hapser

Denne tærte er en af dem, der ofte bliver lavet herhjemme. Blandingen af den søde tosca og de friske hindbær resulterer i en tærte, der er meget harmonisk.

Skal man have gæster kan man lave en ekstra tærte, hvis man er i tvivl om der er kage nok, og er der tærte tilbage kan den bare lægges i fryseren, indtil næste gang der skal bruges et stykke kage.

Tærten kan enten laves i en almindelig tærteform eller i små portions-tærteforme. Hvis man vil lave nogle små hapsere, som f.eks. kan bruges til en reception, eller som en lille petit four til kaffen, laver man en stor tærteform og stikker så nogle små hapser ud i den ønskede størrelse.


Ingredienser til 1 tærteform:

Bund:
125 g margarine
180 g hvedemel
40 g sukker
2 spsk vand

Tosca-masse:
150 g smør
105 g hakkede mandler
185 g sukker
3 spsk hvedemel
3 spsk mælk
1,5 tsk vaniliesukker

200 g hindbær
1 spsk kartoffelmel

Smuldr margarinen i mel og sukker. Saml dejen med vand og tryk den ud i en tærteform (eller de små tærteforme). Lad den stå på køl minimum 30 minutter.

Bland alle ingredienser til toscaen på nær vaniliesukker sammen i en gryde og varm det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen og tilsæt vaniliesukker.

Tænd ovnen på 200°C. Prik tærteformen og forbag den i 10 minutter. Lad den køle en smule.

Rør hindbær med kartoffelmel og bred dem ud i bunden. Fordel tosca-massen hen over og bag tærten færdig ( ca. 20 minutter). Lad tærten køle af og server den med creme fraiche (evt. rørt med sukker og vaniliesukker)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar