søndag den 28. oktober 2018

Pumpkin pie

Jeg har også skåret græskar (og blendet det og bagt det). Ikke helt på samme måde som alle de fine græskar, man kan se med lys i rundt omkring, men jeg har de sidste par år tænkt, at jeg skulle prøve at lave græskartærte. Og nu skulle de altså være.

Den ser måske ikke ud af så meget - men hvis man vil være rigtig kreativ kan man jo lave nogle marengs-spøgelser og male øjne og mund på med smeltet chokolade. Jeg valgte den lidt mere enkle udgave, hvor der er drysset kanel ovenpå flødeskumsrosetterne.

Tærten er lavet af en mørdejsbund, som er forbagt, hvori man bager den her græskar-masse. Den har et lille strejf af jul over sig, fordi der er brugt kanel og ingefær, men helt julet er den altså ikke.

Skynd jer at prøve den, før vi skal i gang med julebagerierne :)

Mørdej:
300 g hvedemel
150 g blødt smør
100 g flormelis
1 æg

Ingredienserne til mørdejen røres sammen. Man kan vælge at lægge dejen på køl eller rulle den ud med det samme og lægge den i tærteformen, inden den lægges på køl 30 minutter.

Prik bunden og bag den ca. 12 minutter ved 200 grader. Den skal ikke begynde at tage alt for meget farve i kanterne.
Tag bunden ud og lad den stå og køle mens du laver fyldet.

Græskarmasse:
1 hokkaido-græskar
2 æg
2 spsk sukker
1 ds. kondenseret mælk
1/2 tsk kanel
1/4 tsk ingefær
1/4 tsk kardemomme

Græskaret deles i to. Fjern kernerne og skær i både. Læg dem på en bageplade og bag dem ca. 45 minutter ved 175 grader - tag dem ud inden de bliver sorte i enderne.
Lad dem køle et øjeblik inden du fjerner skallen; gøres nemmest ved at skære skallen af med en lille urtekniv og så skrabe det sidste af skallen med bagsiden af kniven. Al fyldet blendes til en ensartet masse.

Æg og sukker piskes luftigt. Tilsæt kondenseret mælk, græskarmos, kanel, ingefær og kardemomme og rør sammen. Massen hældes ud i den forbagte tærtebund og bages 35-40 minutter ved 175 grader. Da min tærte var færdig, begyndte den ligesom at lave nogle luftbobler under fladen af fyldet.
Lad tærten køle helt af og lad den gerne overnatte i køleskabet.

Pynt:
1/4 l piskefløde
Kanel til drys

Fløden piskes og der sættes små rosetter på kagen, som til sidst drysses med kanel. Hvis man er glad for flødeskum, kan man sagtens fylde hele kagen ud med rosetter.
Mørdejen rulles ud og lægges i tærteformen
Når bunden er bagt, laves fyldet og hældes i tærteformen
Tærten pyntes med flødeskumsrosetter og drysses med kanel.
Server sammen med en kop kaffe, te eller varm kakao


Velbekomme :)Ingen kommentarer:

Send en kommentar