lørdag den 25. august 2018

Kyllingefrikadeller med kartofler og ærtedip

Efter at have boet 19 måneder i Spanien, er det dejligt at komme hjem til Danmark. Nu står den ikke længere på tapas og paella, men på kartofler, salat, bønner og ærter. Jeg har glædet mig til at bruge noget mere tid på at lave mad til min familie, inden jeg skal begynde at læse på universitetet. I Spanien er de ikke helt så fokuserede på sund mad, som vi er her i Norden. Derfor er der ikke grundlag for at lave den her slags mad. 

Den første ret jeg har prøvet mig af med er et twist af den klassiske frikadelle. Svinekødet er skiftet ud med kyllingekød. De kogte kartofler er i stedet blevet bagt i ovnen og tilsat krydderier. Brun sovs og rødkål var der heller ikke noget af - til gengæld havde jeg lavet ærtedip og en lækker salat. Det lyder måske lidt voldsomt med 4 ting man skal lave; frikadeller, kartofler, salat og dip. Men alle dele er nemme og forholdsvis hurtige at lave.

At afvige lidt fra de danske traditioner var et helt sikkert hit hos mig her til aften i hvert fald!

Kyllingefrikadeller:

450 g hakket kyllingekød


1 løg
2 hvidløg
3 spsk mel
1 spsk soltørrede tomater
1 spsk mælk
1 bdt. persille
Salt og peber
Smør til stegning

Skær løg i små tern eller blend det til mos i en minihakker sammen med hvidløg. Persillen hakkes. Rør kød, løg, hvidløg, persille, soltørrede tomater, mælk, mel og krydderier sammen. Tilsæt evt. mere mælk eller mel så farsen får den rigtige konsistens. Smelt smørret på en pande og steg frikadellerne et par minutter på hver side.

Frikadellerne steges i lidt smør

Vær sikker på at frikadellerne er gennemstegt

Og så er de klar til servering!

Ærtedip:

I stedet for at servere frikadellerne med sauce, som vi danskere ellers har for vane, valgte jeg at servere dem med denne ærtedip. Den minder en smule om guacamole - både i farve og konsistens, men er alligevel langt fra i smagen. Dippen er nem at lave og et lækkert, kreativt indslag til aftensmaden.

250 g frosne ærter
1 fed hvidløg
1 tsk citronsaft
Salt og peber
1 dl creme fraiche

Lad ærterne tø op. Blend alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Opbevar på køl indtil serveringen.


Små kartofler:

Til disse kartofler valgte jeg nogle små kartofler, så de ikke skulle have så længe i ovnen. De er meget simple at lave og man kan skifte krydderierne ud alt efter, hvad de skal serveres til eller hvilke krydderier man har stående i skabet.

500 g kartofler
Olivenolie
Timian
Rosmarin
Salt og peber

Kartoflerne skylles. Herefter vendes de med olie og krydderier. Læg dem i et fad og bag dem 35-40 minutter ved 200 grader.


Salat med bagte kikærter:Denne salat er meget simpel i sig selv. Dét der gør den anderledes er kanten af kikærter. Jeg valgte at krydre dem med paprika. De laves således: en dåse kikærter hældes ud i en skål og vendes med 2 tsk olivenolie, salt, peber og 1,5 tsk paprika. Fordel dem på en bageplade og bag dem 20 minutter ved 225 grader. Lad dem køle af, mens du laver salaten.
Vask og skær et hoved romaniesalat. Læg det på et fad og skær cherrytomater og avocado i passende stykker. Hæld en smule dressing (fx italiensk dressing) ud over salaten og drys med salt og peber. Hele vejen rundt om salaten lægges de afkølede kikærter.

Kikærterne fordeles på bagepladen
Efter ca. 20 min har de fået en flot farve og er sprødeIngen kommentarer:

Send en kommentar