onsdag den 15. januar 2014

Stegt flæsk med persillesauce


Stegt flæsk med persillesauce er en god, gammeldags, dansk ret. Flæsket kan laves enten paneret eller ikke paneret.


Til 5 personer brugte jeg:
1200 g flæsk i skiver
mælk og rasp til panering

Ca. 1 kg kartofler

2 spsk mel
3 1/2 dl mælk
1 bundt hakket persille

Halvdelen af flæsket paneres og lægges i en bradepande på bagepapir sammen med det upanerede flæsk. Det panerede flæsk krydres med salt og peber.
Steg i ovnen til det er gyldent-brunt (ca. 30-40 min ved 225 grader).
Lad det ligge og "tørre" på køkkenrulle inden det serveres.

Kartoflerne skrælles og koges.

Mel og 1 dl mælk rystes til jævning. Hæld det i en kasserolle og spæd med resten af mælken. Bring i kog og tilsæt persille. Lad det koge et par min og krydr med salt og peber.

Server med sennep og rødbeder.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar