tirsdag den 7. januar 2014

Baconruller på kartoffel/grøntsagsbund

Denne ret er faktisk bedst, når den har stået i køleskabet natten over, da man ikke kan få "kogt" kartoflerne ordenligt igennem første gang det varmes.

Bunden kan bestå udelukkende af kartofler, eller man kan være kreativ og blande gulerødder, porrer eller lignende i.

Ingredienser til 4 pers:
Ca. 3/4 kg kartofler
1-2 porrer
3-4 gulerødder
3 1/2 dl okseboullion

500 g oksekød
1 æg
1 moset løg
Salt og peber
Mælk/ mel afhængig af konsistensen
8 skiver bacon

Skær de skrællede kartofler i tynde skiver. Skær porrer i ca. 1 cm tykke skiver og gulerødderne i halve ( på langs) og derefter i tynde skiver.
Grøntsagerne lægges i et smurt fad og boullion hældes over.
Fadet dækkes med folie og sættes i ovnen ved 200 grader i 30 min.

Kødet blandes med æg, løg, salt, peber og mælk/mel (farsen skal være rimelig fast. Farsen deles i 8 og der rulles et stykke bacon om hver.
Folien tages af kartoffelfadet og kødrullerne lægges oven på grøntsagerne. Lad fadet stå i ovnen 20-30 min mere.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar