Så er sommeren over os og det er tid til en masse lækre salater i stedet for de tunge rodfrugter, som efter min mening hører vinteren til.
Denne blomkålssalat er speciel, fordi blomkålen er skåret i skiver i stedet for de traditionelle buketter. Sammen med tranebær, mandler og dressing smager salaten dejligt.
30 g mandler
1 tsk fint salt
1/2 blomkålshoved
1/2 dl tørrede tranebær
1 bakke karse
3 spsk rapsolie
1 spsk æbleeddike
Salt og peber
Rist mandlerne i olie på en pande til de begynder at få farve. Drys salt over og tag panden af varmen. Del først blomkålen i (rimelig store) buketter og skær derefter disse i tynde skiver.
Bland rapsolie, æbleeddike, salt og peber til dressing og vend det med blomkålen. Hak mandlerne og tranebær groft og bland i salaten sammen med klippet karse.
Denne blomkålssalat er speciel, fordi blomkålen er skåret i skiver i stedet for de traditionelle buketter. Sammen med tranebær, mandler og dressing smager salaten dejligt.
Ingredienser til 4 personer:
0,5 spsk olivenolie30 g mandler
1 tsk fint salt
1/2 blomkålshoved
1/2 dl tørrede tranebær
1 bakke karse
3 spsk rapsolie
1 spsk æbleeddike
Salt og peber
Rist mandlerne i olie på en pande til de begynder at få farve. Drys salt over og tag panden af varmen. Del først blomkålen i (rimelig store) buketter og skær derefter disse i tynde skiver.
Bland rapsolie, æbleeddike, salt og peber til dressing og vend det med blomkålen. Hak mandlerne og tranebær groft og bland i salaten sammen med klippet karse.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar