søndag den 3. august 2014

Boller med "Fiber sund"

Når man prøver nogle nye slags müsli er man ikke altid lige heldig. Jeg har forsøgt mig med "Fiber sund", men synes at det er lidt for kedeligt at spise på youghurt, så jeg brugte resterne i nogle boller og fandt ud af, at det giver en rigtig god smag til brødet.

Ingredienser til ca. 25 boller:

50 g gær
3 1/2 dl vand
2 dl grovvalsede havregryn + 4 dl vand
3 tsk salt
2 spsk honning
1 spsk flydende margarine
2 dl Fibersund
1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
150 g grahamsmel
750 g hvedemel
Sesam -og hørfrø til drys

Lav havregrød af havregryn og de 4 dl vand. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og havregrød. Rør derefter Fibersund, sesamfrø, hørfrø og grahamsmel i og til sidst hvedemel.
Dejen skal været rimelig klistret. Tag halvdelen af dejen ud på et melet bord og ælt kort. Drys hørfrø over dejen og tryk ud til et kvadrat med en tykkelse på ca. 1 1/2 cm. Del først dejen en gang på langs og skær derefter rektangulære boller ud og læg forsigtigt på en bageplade.
Gør derefter det samme med den anden halvdel af dejen, men erstat hørfrø med sesamfrø.


Lad bollerne hæve 45-60 minutter til de har fået en pæn størrelse og bag ca. 15 minutter ved 200°C.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar