Kransekage forbinder vi normalt med nytår og festlige begivenheder i form af et tårn med ringe, som er pyntet med glasur og som serveres med mousserende vin. Men kransekage er meget andet end nytårsaften - den behøver ikke kun serveres imellem serpentiner og bordbomber.
Kransekage er nemt at arbejde med og kan pyntes alt efter lejligheden.
Sprøjt kransekagemassen ud i mindre toppe, dyp bunden i smeltet chokolade og drys hakkede pistacienødder på. Så har du dig nogle små lækre kager, som kan opbevares flere dage i køleskabet, hvis de ikke skal serveres med det samme.
Basisopskriften på kransekagemassen er Mette Blomsterbergs og kan findes på Det Søde Livs hjemmeside.
Kransekage er nemt at arbejde med og kan pyntes alt efter lejligheden.
Sprøjt kransekagemassen ud i mindre toppe, dyp bunden i smeltet chokolade og drys hakkede pistacienødder på. Så har du dig nogle små lækre kager, som kan opbevares flere dage i køleskabet, hvis de ikke skal serveres med det samme.
Basisopskriften på kransekagemassen er Mette Blomsterbergs og kan findes på Det Søde Livs hjemmeside.
Ingredienser:
500 g marcipan
200 g sukker
100 g æggehvider
Mørk chokolade
Usaltede pistacienødder
Rør sukker og æggehvider sammen og ælt det ind i marcipanen. Sprøjt massen ud med en stjerneformet tylle til små toppe på en bageplade.
Bag kagerne 6-8 minutter ved 200°C og lad dem køle af.
Smelt chokoladen. Dyp bunden af kransekagerne i chokoladen og drys med hakkede pistacienødder.
Opbevar dem på køl.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar