torsdag den 5. november 2015

Syltede pærer

I mange haver går der god frugt til spilde, fordi man ikke kan spise al den frugt lige når det er modent. Men i stedet for at lade pærerne falde af træet og rådne kan man vælge at sylte dem, så man kan få glæde af dem senere.
Pærerne opbevares uåbnet ved stuetemperatur og på køl efter åbningen.

Ingredienser:

8 pærer
5 dl vand
400 g sukker
1/2 dl eddike
1 tsk atamon
1 vaniljestang

Skræl pærerne. Halver dem og fjern kernehuset.
Kog vand, sukker, eddike og den flækkede vaniljestang op i en gryde og tilsæt pærerne. Lad dem koge med et par minutter til de er møre (der er meget forskel på de forskellige sorters kogetid). Tag pærerne op og læg dem i et sylteglas, som har været skyllet med kogende vand. Tilsæt atamon til lagen og kog den videre 5 minutter inden den hældes over pærerne. Luk låget til med det samme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar