søndag den 3. januar 2016

Flute med soltørrede tomater og solsikkekerner

Til retter med kød, sauce og kartofler er flute et must. Det er næsten uundværligt i mit hoved - det sætter lige prikken over i'et.
Men en flute er ikke bare et flute. Der er et vælg af muligheder for at fylde en masse lækre ting i.

Dette flute er med soltørrede tomater og olien fra denne giver både brødet et flot orange farve og en fantastisk smag. Det er kompakt men rigtig lækkert.

Jeg serverede det nytårsaften til nogle store rib eye-bøffer med ovnkartofler, beaunaisesauce og stegte champignon.

Ingredienser til 1 brød

25 g gær
2,5 dl vand
1 spsk salt
1/4 glas soltørrede tomater i olie
1 dl solsikkekerner
Ca. 400 g hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt salt, solsikkekerner og soltørrede tomater (de skal ikke dryppes af - der må gerne komme noget af olien med, som giver en god smag).
Rør mel i til du har en smidig dej. Lad den hæve 30 minutter.

Form dejen til et flute og lad det efterhæve 10 minutter på pladen. Rids brødet og bag det ca. 30 minutter ved 200°C indtil de bliver gyldent.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar