lørdag den 9. januar 2016

Kransekager med nougat


Kransekage spises som oftest til nytår, men det smager både godt og er nemt at arbejde med, så jeg synes det er synd og skam kun at servere det omkring nytår.
Hvis man skal have gæster, kan man lave disse små kager i forvejen og lægge dem i fryseren - så er det meget nemt at invitere gæster på en kop kaffe og en kransekage.

Ingredienser til ca. 10 stk

200 g marcipan
1 pasteuriseret æggehvide
80 g sukker
En rest nougat
Hakkede nødder (hasselnødder eller mandler)

Rør æggehviden med sukkeret og lad det gerne stå 30 minutter, så sukkerkrystallerne opløses. Ælt æggemassen ind i marcipanen.
Form nogle kugler og sæt dem på en bageplade. Fugt fingrene en smule og lav en fordybning i midten. Lav dem på en af følgende to måder:

1. Skær nougat i passende firkanter og læg dem i fordybningen. Rul kanten i hakkede nødder.
2. Rul kanten i hakkede nødder inden nougaten varmes en smule i mikroovnen, så den bliver flydende og lægges i fordybningen med en teske.

Bag de små kager 10-12 minutter ved 200°C til de er blevet gyldne i kanten.

Kagerne kan enten fryses eller spises med det samme - men selv om de spises samme dag smager de bedst, hvis de lægges i fryseren ca. 30 minutter inden serveringen, så de er helt kolde.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar