torsdag den 18. februar 2016

Kærnemælksfromage med kammerjunkebund og hindbær

Savner du også sol og sommer? Det gør jeg i hvert fald. Jeg savner især at sidde på terrassen med en portion koldskål med kammerjunkere og friske sommerbær!
Så for at lette længslen lidt har jeg opfundet denne kage, der minder en smule om en cheesecake. Den består af en kammerjunkebund, kærnemælksfromage og en hindbærgele på toppen.
Kagen indeholder husblas, og den bliver derfor så skærefast, at det er muligt at skære nogle pæne stykker af kagen, uden at den falder sammen.

Ingredienser til 1 kage:

Bund:
200 g kammerjunkere
75 g smør

Kærnemælksfromage:
2,5 dl kærnemælk
2 spsk sukker
2 tsk vaniliesukker
1 tsk citronsaft
2,5 dl piskefløde
4 bl. husblas

Hindbærgele:
300 g hindbær
2 spsk vand
4 spsk sukker
4 bl. husblas

Pynt:
50 g hvid chokolade


Bund:
Knus kammerjunkerne, men uden at pulverisere dem helt - bunden må gerne være lidt crunchy. Smelt smørret og rør sammen med kammerjunkerne.
Klip et stykke bagepapir til efter bunden på springformen og læg dette i, inden kiksemassen trykkes ud i formen.
Bag bunden 10 minutter ved 175°C.


Kærnemælksfromage:
Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 minutter. Rør kærnemælken sammen med sukker, vaniliesukker og citronsaft. Varm 1 dl af fløden op og smelt husblassen heri. Lad det stå og køle en smule, inden det røres i kærnemælken.
Pisk resten af fløden til skum og vend det i kærnemælksmassen. Hæld det ud over den afkølede bund og stil kagen i køleskab mindst 2 timer.

Hindbærgele:
Læg husblassen i blød i kold vand i 5 minutter. Kog hindbær med sukker og vand i en gryde til bærrene begynder at koge ud og blend derefter massen. Smelt husblassen i den blendede masse, og lad det køle lidt af. Fordel forsigtigt hindbærmassen ud over den nu faste kage.
Stil kagen på køl yderligere 1-2 timer.

Pynt:
Smelt den hvide chokolade i mikroovnen og lav striber eller andet mønster hen over kagen.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar