lørdag den 12. januar 2019

Kartoffel/gulerods-rösti med hytteost og rødbeder

Savner du inspiration til sund og lækker mad til 1, som samtidig er hurtig at lave? Så skal du forkæle dig selv med at lave röstier!
Her er en basis-opskrift, som kan udvikles efter hvad du lige har lyst til og har i køleskabet. En smule revet squash kan sagtens tilføjes sammen med kartofler og gulerod. Synes du der skal lidt krydderi til, passer 1 tsk tørret timian også rigtig fint sammen med de andre ingredienser.
Er I 2 personer ganger i bare opskriften med 2 osv.

Har du allerede ingredienserne i huset, tager det kun 20 minutter at lave lækker og sund mad! :)

Hvis du allerede ved nu, at du heller ikke har så meget tid til madlavning i morgen, så lav lidt ekstra rösti. De kan sagtens bruges som tilbehør til en hakkebøf, svinemørbrad eller en anden slags kød - gerne i selskab med bearnaisesauce.

Ingredienser til 1 pers:

2 kartofler
1 gulerod
1/2 løg
1 æg
2 spsk havregryn
2 spsk mel
Salt og peber
Olie til stegning

Hytteost og syltede rødbeder til servering
Evt. en kvist frisk timian

Kartofler og guleroden skrælles og rives på den grove side af rivejernet. Hak løget og bland grøntsagerne sammen med de øvrige ingredienser. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis massen er for flydende.
Varm olie op på en pande. Del massen i 4 dele og læg 2 på panden af gangen. Pres dem lidt med bagsiden af skeen, så de får den ønskede tykkelse. Steg dem 4-5 minutter på hver side til de er blevet gyldne.
Server med hytteost og rødbeder. Drys evt. lidt salt og peber over hytteosten og pynt med en kvist frisk timian.

Hvis du ikke kan spise alle röstier, kan de sagtens gemmes til næste dag og varmes igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar