fredag den 26. september 2014

Æblemuffins med "æble-roser"

Disse muffins er endnu et resultat af to bageglade piger, som skulle lave en kreativ dessert. Vi havde en ide om hvordan resultatet skulle se ud, men fremgangsmåden og ingredienser blev improviseret hen ad vejen.
Det tager lidt tid at dekorere kagerne, så de er ikke egnede til at lave til mange ad gangen, men til et mindre selskab får de én til at fremstå som en lille smule prof.

Ingredienser til ca. 15 stk:

Æble-roser:
2 æbler
50 g smør
3-4 spsk sukker
1/2 vaniliestang 

Muffins:
200 g smør
75 g sukker
1/2 vaniliestang og 1 tsk vaniliesukker (eller 3 tsk vaniliesukker)
Revet skal af 1/2 citron
3 æg
250 g hvedemel
2 tsk bagepulver
3/4 dl mælk
1/2 revet æble
1 håndfuld mandler
ca. 75 g makroner

Til æble-roserne skæres æblerne i kvarte og kernehuset skæres ud. Skær nu æblerne i tynde skiver på tværs (altså ikke i den retning man normalt ville skære det i både). Smelt smørret på en pande. Skrab kornene ud og mas sammen med lidt af sukkeret. Drys sukker og vanilie på smørret og lad det blive en lille smule gyldent. Læg æblestykkerne på panden og vend dem kort efter, så de ikke når at blive for bløde, men kun lige bliver "marineret". Læg dem på et stykke bagepapir.

Nu laves dejen: Skær smørret i mindre stykker og rør sammen med sukker, vaniliesukker og revet citron. Pisk et æg i ad gangen og pisk dejen glat. Bland mel og bagepulver og rør det i dejen. Tilsæt til sidst knuste makroner, revet æble og hakkede mandler. Bedøm om der skal tilsættes en smule mere mælk.
Fordel dejen i papirsformene. 
Nu skal roserne laves; start fra midten med de mindste æblestykker. Den midterste foldes som et kræmmerhus og derefter bygges der ud omkring.
Bag kagerne ved 180 °C varmeluft i 25-30 minutter til de er gyldne på toppen.
Server alene eller med creme fraiche rørt med en smule sukker og vanilie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar