onsdag den 10. september 2014

Brusebadsboller

Der er næsten ikke noget bedre end friskbagte boller om morgenen, men det er ikke så tit jeg har oplevet at stå op om morgenen og have tid og overskud til at lave en portion boller.
Men med disse brusebadsboller er det meget nemt at bage boller om morgenen - man skal nemlig lave dejen om aftenen og sætte i køleskab, så man kun skal forme bollerne og sætte dem i ovnen (evt. inden man går i bad - deraf navnet) om morgenen.

Ingredienser til 12 boller:

25 g gær
2 dl mælk
1/2 dl kærnemælk
1 spsk flydende margarine
1 tsk sukker
1 tsk groft salt
1 dl Fiber Sund (morgenmadsprodukt)
175 g fuldkornshvedemel
ca. 250 g hvedemel

Om aftenen: Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser - hold dog lidt tilbage med melet. Ælt dejen godt og del i 12 stykker, som rulles til boller og sættes på en bageplade. Sæt den i køleskabet natten over med et viskestykke over.
  Hvis man som jeg ikke har et køleskab, der er stort nok, kan man lade være med at forme bollerne og i stedet lade dejen stå i skålen (i køleskab) natten over og først forme bollerne om morgenen.
Næste morgen: Bag bollerne ca. 25 minutter ved 200°C - de skal sættes i den kolde ovn (dvs. ovnen skal ikke være varm når bollerne sættes ind). Server bollerne lune.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar