mandag den 23. marts 2015

Hjemmelavede studenterbrød

Jeg er så heldig at arbejde hos en bager, hvor der ind imellem er mulighed for at tage wienerbrød med hjem. Men så står man jo i et dilemma: "Skal jeg lave træstammer, romkugler eller studenterbrød?"

Efter en lille diskussion med mig selv besluttede jeg mig for at det skulle være studenterbrød :)
Der findes en million forskellige måder at lave fyldet på - der kan f.eks. bruges enten hindbær eller solbærmarmelade og ellers skal man føle sig frem med konsistensen og tilsætte mere syltetøj, hvis det er nødvendigt.

Ingredienser til ca. 16  mindre studenterbrød

Bund:
250 g mel
75 g flormelis
125 g margerine
1 æg

Fyld:
400 g wienerbrød
1 spsk solbær eller hindbærmarmelade
2 tsk kakao

Rom/romessens

Pynt:
2 spsk hindbærmarmelade
200 g flormelis
Lidt rød frugtfarve
Krymmel

Ingredienserne til bunden røres sammen og rulles ud mellem to stykker bagepapir, så det passer til en form på 20x30 cm. Prik bunden med en gaffel og bag den ved 180°C til kanterne begynder at blive gyldne - ca. 20 minutter. Lad den køle helt af.

Imens laves fyldet: Wienerbrødet røres sammen med marmelade og kakao i en røremaskine og smages til med rom. Pas på ikke at lave den for stærk - romsmagen forstærkes, når fyldet har sat sig.

Fordel hindbærmarmeladen over den afkølede bund. Derefter lægges fyldet ovenpå så marmeladen dækkes - dette gøres nemmest ved at trykke fyldet fladt i hænderne i mindre stykker og samle det som et puslespil.
Rør en glasur af 200 g flormelis og drys krymmel over. Lad glasuren størkne (gerne natten over i køleskab) inden den skæres ud.
Opbevar dem på køl i kagedåse.Ingen kommentarer:

Send en kommentar