lørdag den 15. august 2015

Mørbradbøffer med sennep og estragonsauce

Estragon er mest kendt for at være smagsgiver til bearnaisesauce. Det har en meget kraftig aroma og er meget specielt. Krydderiet ses ikke så ofte brugt i almindelige hverdagsretter, men ikke desto mindre smager de rigtig godt - især i denne ret, hvor estragon og sennep giver smag til en sauce.

Saucen indeholder kun 1 dl fløde og er derfor ikke en fed flødesauce, men får i stedet en rigtig god smag fra kød, bouillon og grøntsager og fløden behøver derfor kun at bidrage med den let cremede konsistens

Ingredienser til 4 personer:

1 mørbrad
Stærk sennep til "marinade"
Estragon (ca. 2 tsk)
Salt og peber

Sauce:
1 løg
1 porre
150 g champignon
1 dl svinebouillon
1 dl madlavningsfløde
Salt og peber

Mørbraden renses og "marineres" med sennep. Steg den i margarine og krydr med salt og peber.

Imens laves saucen:
Løg, porre og champignon skæres ud i passende stykker og steges i margarine i en gryde. Hæld bouillon og fløde ved og lad det simre 5-10 minutter.

Når kødet er stegt skæres det ud til bøffer og lægges i et fad. Drys estragon over. Panden koges af med 1 dl vand, som hældes i saucen.
Smag saucen til med salt og peber og hæld den dernæst over bøfferne.

Server med ris og salat (gerne tomatsalat).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar