Estragon er mest kendt for at være smagsgiver til bearnaisesauce. Det har en meget kraftig aroma og er meget specielt. Krydderiet ses ikke så ofte brugt i almindelige hverdagsretter, men ikke desto mindre smager de rigtig godt - især i denne ret, hvor estragon og sennep giver smag til en sauce.
Saucen indeholder kun 1 dl fløde og er derfor ikke en fed flødesauce, men får i stedet en rigtig god smag fra kød, bouillon og grøntsager og fløden behøver derfor kun at bidrage med den let cremede konsistens
Saucen indeholder kun 1 dl fløde og er derfor ikke en fed flødesauce, men får i stedet en rigtig god smag fra kød, bouillon og grøntsager og fløden behøver derfor kun at bidrage med den let cremede konsistens
Ingredienser til 4 personer:
Stærk sennep til "marinade"
Estragon (ca. 2 tsk)
Salt og peber
Sauce:
1 løg
1 porre
150 g champignon
1 dl svinebouillon
1 dl madlavningsfløde
Salt og peber
Mørbraden renses og "marineres" med sennep. Steg den i margarine og krydr med salt og peber.
Imens laves saucen:
Løg, porre og champignon skæres ud i passende stykker og steges i margarine i en gryde. Hæld bouillon og fløde ved og lad det simre 5-10 minutter.
Når kødet er stegt skæres det ud til bøffer og lægges i et fad. Drys estragon over. Panden koges af med 1 dl vand, som hældes i saucen.
Smag saucen til med salt og peber og hæld den dernæst over bøfferne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar