søndag den 2. august 2015

Trefarvet fletbrød

Et flot og spændende flute kan pifte enhver aftensmad op. Jeg er selv slem til at købe flutes, men har sat mig for at jeg vil blive bedre til at eksperimentere med hjemmelavede flutes.

Her er det første i rækken:
Et flettet brød bestående af 3 deje, hvoraf de to er farvet med henholdsvis gurkemeje og maltmel.

Brødet er meget svampet og lækkert og kan med fordel serveres med hjemmelavet kryddersmør.

Ingredienser:

Grunddej:
50 g gær
3 1/2 dl vand
2 tsk salt
1 tsk (med top) honning

Dej 1 (gul):
1/2 dl hørfrø
1/2 dl finvalsede havregryn
2 tsk gurkemeje
150 g hvedemel

Dej 2 (hvid):
1 tsk tørret persille
1/2 dl sesamfrø
50 g grahamsmel
120 g hvedemel

Dej 3 (brun):
25 g knækkede rugkerner
20 g maltmel
180 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og honning. Del væsken i 3 skåle og rør ingredienserne i de forskellige deje. Lad dem stå og hæve 15 minutter.
Rul hver klump ud til en pølse på ca. 50 cm. Saml dem i enden og flet brødet. Dejen presses sammen i enden og lægges forsigtigt på en bageplade.
Lad dejen hæve ca. 30 minutter inden den pensles med mælk og bages ca. 15 minutter ved 200°C.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar