søndag den 13. marts 2016

Chili con carne


En rigtig søndag er for mig ikke at have nogle planer. Jeg nyder ugens sidste dag, får ryddet op på værelset og hygger mig.
En ægte søndag er derfor velegnet til at lave noget mad, der ikke er alt for besværligt, men samtidig har man tid til at lade det stå og simre i lang tid, så det får en rigtig god smag.

Chili con carne skal gerne stå og simre for at få en god smag - så det er på madprogrammet hos mig i dag.  Retten kan serveres med flute eller med ris og salat.

Ingredienser:

500 g oksekød
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
2 tsk knust chili (eller 1 frisk, rød chili)
1 tsk kanel
1/4 knoldselleri
3 gulerødder
1 ds. hakkede tomater
1 ds. røde bønner
Salt og peber

Skær løg og hvidløg i tern og svits i olie. Tilsæt kød og chili og steg indtil kødet er brunet. Skræl gulerødder og selleri og skær det i mindre tern. Vend grøntsagerne i gryden sammen med flåede tomater. Fyld den tomme dåse med vand og tilsæt. Lad retten simre under låg i 40 minutter.
Rør bønnerne i og lad retten simre videre ca. 25 minutter. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar