lørdag den 19. marts 2016

Gulerodskage-roulade

Ja, du læste rigtigt! Endelig er de to fantastiske kager; gulerodskagen og rouladen blevet forenet. Jeg er selv helt vild med den traditionelle gulerodskage med flødeostglasur, som da også ofte er blevet bagt i mit køkken.
MEN... Jeg kom på den, synes jeg selv, geniale ide, at sådan en kage da måtte kunne laves i form af en roulade. Der var dog flere fælder - så som at rouladen skal rulles mens den stadig er varm og så vil flødeostfyldet jo selvfølgelig smelte en smule, men til min glædelige overraskelse, fandt jeg ud af, at det godt kunne lade sig gøre.

Kage bliver meget svampet og flødeostcremen gør rouladen lige tilpas blød og cremet.
Inden kagen serveres, ser det bedst ud, hvis man skærer enderne af - gerne på skrå (og det efterlader jo også en rest kage, som man næsten føler sig nødsaget til at smage på - for man kan jo ikke servere en kage, som man ikke selv har smagt først, vel?)

Så står du og har planlagt en hygge-aften foran fjernsynet, så skynd dig at lave denne kage - du vil takke dig selv for det senere! :)

Ingredienser til 1 roulade:

Bund:
3 æg
125 g brun farin
60 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
50 g kartoffelmel
1/4 tsk salt
2 gulerødder

Fyld:
200 g flødeost naturel
100 g flormelis
100 g smør
1,5 tsk vaniljesukker

Pynt:
Lidt hakkede nødder (f.eks. hassel -og pistacienødder)

Start med at røre glasuren sammen: bland flødeost, flormelis og smør sammen i en skål og rør sammen med en gaffel til det bliver blødt. Rør gerne cremen igennem med en håndmixer for at få smør-klumperne rørt ud. Rør til sidst vaniljesukker i.

Pisk æg og brun farin luftigt. Rør mel, bagepulver, kanel, salt og kartoffelmel sammen i en anden skål og vend det i æggemassen. Skræl og riv gulerødderne og vend dem forsigtigt i dejen.
Bred dejen ud på en bageplade med bagepapir - dog ikke helt ud til kanten, men sørg for at gulerødderne er jævnt fordelt.

Bag bunden 5-6 minutter ved 200°C.

Når bunden tages ud af ovnen drysses den med sukker og vendes over på et nyt stykke bagepapir, så det andet kan trækkes af. Lad bunden køle ca. 30- 40 sekunder, inden cremen fordeles jævn på hele bunden (gem en smule af cremen til at pynte rouladen med).
Start så fra den ene ende og rul forsigtigt rouladen stramt sammen. Læg den på køl 15-20 minutter.

Læg kagen på et fad og fordel det sidste creme på toppen og drys med hakkede nødder.

Så er der serveret!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar