lørdag den 19. september 2015

Groft kvarkbrød

Kvark er ikke et mejeriprodukt, man ser så meget til. Men til brød burde det bruges noget oftere.
Da jeg var mindre lavede min mor altid et lyst kvarkbrød, og det blev altid spist med det samme. Nu har jeg forsøgt mig med en lidt grovere udgave af brødet - og det var også en succes hos familien.

Ingredienser til 2 brød:

50 g gær
1/2 l mælk
2 tsk salt
1 spsk honning
2 dl fiberkost (eller andet groft morgenmadsprodukt)
1 1/2 dl havregryn
250 g kvark
200 g grahamsmel
600 g hvedemel

Opløs gæren i mælk og rør salt, honning, fiberkost, havregryn og grahamsmel i. Rør derefter kvark i og tilsæt mel indtil dejen kan æltes på bordet. Lad dejen hæve 30 minutter.
Del dejen i to og form til runde brød, som lægges på en bageplade. Lad brødene hæve mindst 1 time.

Bag 30-35 minutter på nederste ovnribbe ved 200°C.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar