tirsdag den 1. september 2015

Krebinetter med gratineret spidskål

Karbonader eller krebinetter? Jeg tror ikke der er noget entydigt svar på, hvad forskellen er. I min verden er en karbonade den helt traditionelle version - lavet af rent svinekød og vendt i mælk og rasp. Alt andet må gå ind under kategorien krebinetter.
Denne opskrift stammer fra et Familie Journal-blad og er et godt alternativ til den traditionelle karbonade, som efter min mening godt kunne trænge til et face-lift.

Ingredienser til 4 personer:

Krebinetter:
500 g svinekød
2 spsk kapers
1 syltet agurk
1 løg
Salt og peber
Havregryn og mælk til panering

Gratineret spidskål:
1 spidskål
1 løg
1 1/2 dl kogevand fra kålen
1 1/2 dl mælk
2 spsk mel
Salt, peber og muskatnød

Gratineret spidskål:
Start med at lave spidskålen, da man så kan lave krebinetterne imens det er i ovnen:
Skær kålhovedet i kvarte og skær stokken ud. Kog i letsaltet vand i 6 minutter. Tag stykkerne og og lad dem dryppe af inden de lægges i et ovnfast fad. Skær løget i små tern og svits i lidt smør i en gryde. Ryst en meljævning af kogevand, mælk og mel - og PAS PÅ! når man ryster varme væsker kan der let blive overtryk! Hæld jævningen oven i løgene og varm op til det tykner. Krydr med salt, peber og muskatnød og hæld ud over spidskålen. Rod lidt rundt i det så saucen fordeles.
Gratinér i ovnen 10-15 minutter ved 225°C.

Krebinetter:
Hak løg, agurk og kapers i mindre stykker. Bland sammen med svinekød og krydr med salt og peber. Form 4 bøffer og vend dem i mælk og havregryn.
Steg på en pande i lidt smør og server med den gratinerede spidskål og eventuelt nogle ovnkartofler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar