tirsdag den 22. september 2015

Kartoffeltærte med squash, bacon og timian

Jeg kan godt have perioder, hvor jeg er træt af at få ris og kartofler til maden. Det er simpelthen for traditionelt.
I stedet så jeg denne opskrift på Mad!'s hjemmeside, og blev inspireret til at lave en kartoffeltærte, som blev serveret til en helstegt kylling.

Det skal du bruge:

1 grov tærtebund (se opskrift her)
4 kartofler
1 squash
5-6 stilke frisk timian
1 pakke bacon i tern
1 løg
Salt og peber

3 æg (+ æggehviden fra bunden)
250 g hytteost
2 spsk mælk
1 lille tsk chilipulver
Salt og peber


Rul tærtebunden ud, læg i en smurt tærteform og forbag den.
Lav fyldet:

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i mindre tern. Kog i letsaltet vand i 5 minutter. Hæld vandet fra og skyl ternene i koldt vand.
  2. Riv squashen groft
  3. Hak timian
  4. Skær løg i tern
  5. Steg bacon 
  6. Rør en æggemasse af æg, hytteost, mælk, chili, salt og peber
Fordel grøntsagerne i tærtebunden og hæld æggemassen over.
Bag tærten færdig; ca. 30 minutter ved 200°C

Ingen kommentarer:

Send en kommentar