søndag den 13. september 2015

Cheesecake med friske brombær


Hvis man er lige så heldig som mig at bo i nærheden af en skov, så skulle man gå en tur og kigge efter om ikke der er nogle brombærbuske, som bugner af modne brombær. Det har jeg gjort og så stod jeg med en masse brombær og skulle finde på en lækker kage, som de kunne bruges til.
Det blev til en cheesecake med brombærtop pyntet med friske brombær.

Opskriften er af den type, som kan laves om alt efter hvilke bær og kiks man har i køkkenet. Det er altså en all-round opskrift, som kan ændres i takt med årstiderne.

Ingredienser til 1 springform:

200 g digestive
75 g hakket, hvid chokolade
75 g mandler
100 g smør

400 g philadelphia naturel
130 g rørsukker
1 vaniljestang
2 æg
4 1/2 dl cremefraiche

300 g brombær
2 spsk vand
4 spsk sukker
4 blade husblas
+ friske bær til pyntning

Fremgangsmåde:
Blend kiks og mandler og rør chokoladen i. Smelt smørret og lad det køle en anelse før det røres i. Tryk massen ud i en smurt springform.

Pisk philadelphia, 75 g rørsukker, kornene af 1/2 vaniljestang og æg til en ensartet masse. Hæld cremen ud over bunden. Bag ca. 20 minutter ved 190°C til cremen er stivnet.

Tag kagen ud - men lad ovnen stå tændt.
Rør cremefraiche med 55 g rørsukker og kornene fra 1/2 vaniljestang. Hæld det ud over den bagte creme og bag kagen yderligere 10 minutter.
Lad kagen køle lidt af, inden den sættes i køleskab mindst 30 minutter.

Udblød husblassen i koldt vand i 5 minutter. Kog bær, vand og sukker op og blend det. Vrid husblassen for vand og rør det i den blendede bærmasse. Lad det stå til det næsten er koldt og hæld det så ud over den kolde kage.
Stil den tilbage i køleskabet - gerne 6-8 timer inden den pyntes med friske bær og serveres.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar