Dette er en lille "snydedessert", som kan laves samme dag, og som ikke kræver en masse tid, men som samtidig smager som om den er 100% hjemmelavet.
Da vi kun er 5 i familien har jeg invisteret i en lille springform på XX cm i diameter. Så kan jeg nemlig lave halve portioner og derved lave dobbelt så mange kager.
Hvis opskriften skal laves i en normal størrelse springform skal man blot fordoble alle ingredienserne (pas på med rommen!).
Ingredienser til en lille islagkage:
Bund:
2 æggehvider
75 g sukker
75 g hakkede hasselnødder
Fyld:
3/4 l vanilieis fra Carte d'or
1 tsk rom
2 spsk frysetørrede jordbær
2 spsk hakket, mørk chokolade
Chokoladesauce (fra Odense Marcipan) og frysetørrede jordbær til pynt
Lav først bunden: Pisk æggehviderne stive og pisk derefter sukker i lidt ad gangen og pisk et par minutter til det er meget stift. Vend de hakkede nødder i og hæld i den smurte springform, hvor bunden er taget ud. Bag ca. 25 minutter ved 170°C og lad den køle helt af.
Når bunden er kølet af tages den ud af formen, som vaskes så den kan bruges til at holde formen på kagen. Læg igen bunden i den rene form, som står på en tallerken med bagepapir.
Lad isen stå ude lidt, så den bliver blød. Bland frysetørret jordbær, chokolade og rom i og fordel isen oven på bunden.
Pynt med et mønster af chokoladesauce og drys med frysetørrede jordbær.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar