mandag den 17. november 2014

Græskinspireret tallerken med kylling og tzatziki

Tzatziki:
Hæld 1 liter yoghurt naturel i et viskestykke over en si og lad det dryppe af mindst 30 minutter. Riv 1 agurk groft på et rivejern, læg det i en skål og drys salt over. Lad det stå og trække 30 minutter.
Vrid væden ud af yoghurten og bland det sammen med 1/2 tsk salt, 1 fed hvidløg og lidt peber. Vrid vandet ud af agurken i et viskestykke (genbrug evt. dét fra yoghurten) og rør agurken i yoghurtblandingen. Smag til evt. med en smule citron og sukker og lad det herefter trække 1/2 time i køleskabet.

Krydrede ovnkartofler:
Lav en marinade af:
- Olie
- Pommes frites krydderi
- Paprika
- Salt og peber

Skræl kartoflerne og skær i både. Bland dem med marinaden og lad det trække i køleskab 1/2-1 time. Fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag ved 200°C til de er sprøde - dette tager 45-60 minutter. Giv dem evt. varmluft til sidst.

Timian/rosmrin-marineret kylling:
Der laves en marinade af:
- Olie
- Rosmarin
- Timian
- Salt og peber
Læg kyllingefileterne i en frysepose og hæld marinaden i. Sørg for at få krydderierne fordelt på fileterne og læg posen i køleskab i mindst 30 minutter.
Steg kyllingefileterne i lidt margarine og skær ud i passende skiver.

Bagt peberfrugt:
En rød peberfrugt skæres i strimler og lægges på en bageplade med "indersiden" opad. Drys med salt og peber og bag i ovnen til de er møre (evt. sammen med kartoflerne).

Naanbrød

Ingen kommentarer:

Send en kommentar