torsdag den 28. maj 2015

Gratin med kylling og broccoli

På de dage, hvor det er varmt udenfor og man bruger dagen i haven eller med andre udendørs aktiviteter er det ikke så tiltrængt med en tung aftensmad.
Denne gratin er nem at lave og er super lækker, når den serveres med ketchup og rugbrød. Resterne (hvis der er nogen) kan tages med på madpakke dagen efter.

Ingredienser til 4 personer:

1 kyllingefilet
1/2 broccoli
1 løg
3 dl mælk
3 spsk mel
4 æg (delt i blommer og hvider)
Salt og peber



Smør et ovnfast fad og drys det med rasp. Skær kylling, broccoli og løg i passende stykker og fordel i bunden af fadet.
Pisk mælk og mel sammen i en kasserolle og varm det op til det tykner. Rør æggeblommer, salt og peber i.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt sammen med "dejen". Fordel i fadet og drys en smule rasp ovenpå.

Bag gratinen på nederste ovnribbe i 45-50 minutter ved 180°C


Ingen kommentarer:

Send en kommentar