tirsdag den 25. marts 2014

Meyers gulerodsbrud

Disse gulerodsbrud er simpelthen toppen af poppen. Hvis der skal laves nogle lækre "gnave-boller" eller noget lidt sundere til eftermiddagskaffen, så er denne opskrift perfekt:

Ingredienser til 12 store brud:
50 g gær
5 dl lunkent vand
75 g sukker
15 g havsalt
1000-1100 g hvedemel
75 g blødt smør

2 æg
150 g solsikkekerner
4 revne gulerødder

Gæren opløses i vandet og sukker og havsalt tilsættes. Rør melet i og derefter det bløde smør. Lad dejen ælte i røremaskinen i 6-8 minutter. Lad dejen hæve på bordet i ca. 1 time.

Der laves en fordybning i midten af dejen og æg, solsikkekerner og gulerødder lægges i. Dejen foldes ind over fyldet og bollen hakkes i stykker med en dejskraber, til fyldet er godt fordelt og dejen ligner en hakkebøf. Del dejen i 12 stykker og sæt forsigtigt på en bageplade. Lad dem hæve yderligere 1 time og bag ca. 15 min ved 220 grader.

Server lune!!!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar