onsdag den 21. oktober 2015

Anbefalinger fra London

Jeg har for nylig været en tur i London med min mor og søster. Vi havde hjemmefra undersøgt og planlagt ikke bare hvilke seværdigheder, vi skulle se, men også hvor vi skulle spise. Vi har nemlig erfaret, at i større byer findes de gode restauranter som regel ikke lige på hovedgaden, men som oftest i nogle sidegader og ofte koster det ikke meget mere end end middelmådig restaurant.
Så her vil jeg give succesoplevelserne videre - og anbefale dig at prøve dem, hvis du skulle komme til London.

1. Carluccio's Cafe - 8 Market Place

(Link findes her)

Restauranten ligger i et stille område ikke så langt fra Oxford Street. Går du derind ved omkring 17.00-18.00 på en hverdag, vil du opdage det fænomen, som dem, der bor i London, er meget kendt for; deres fyraftensøl. På barerne rundt omkring er der fyldt med mennesker ved de små barborde på fortovene, som står med en fadøl i hånden og hygger sig efter en lang arbejdsdag.

På cafeens menukort, som bl.a. reklamerer med retter med hjemmelavet pasta, kan du finde en ret, der nærmest er en oplevelse i sig selv; hvis i er 2 kan i vælge at dele 3 af pastaretterne på menukortet til en pris på ca. 120 kr. pr. person - retten kaldes "Trio di Pasta". På den måde kan man nå at smage hele 3 af de lækre pastaretter i stedet for 1.
Man får så serveret et bræt med 3 små fade med disse pastaretter og så må man ellers i gang med at smage.
Vi forsøgte os med (fra venstre):

  • Hjemmelavet ravioli
  • Penne alla Luganica
  • Penne Giardiniera

2. Jamie's Italian - 11 Upper St. Martin's Lane

(Link findes her)

Jamie Oliver er en dygtig kok og vi blev enige om, at vi måtte prøve én af hans restauranter når vi nu var i London.
Dette er den bedste restaurantoplevelse, jeg nogensinde har fået!
Menukortet byder på forskellige salater, fiskeretter, pastaretter og kødretter. Jeg var meget imponeret over den pastaret, jeg valgte, da jeg ikke sad tilbage med en følelse af at være total overmæt af en fed flødesauce, da jeg havde spist op.
Retten her hed Porcini Fettuccine og bestod af fettuccine med champignon og en sauce af mascarpone, hvidvin og hvidløg. Den er virkelig værd at prøve!!

Heldigvis var der også plads til en lille dessert. Tjeneren kom og fortalte os om dagens specialiteter, som var en blødende chokoladekage med hasselnøddeis eller en pavlova med hindbær. Vi tog en af hver og min søster prøvede deres chokoladebrownie - og vi var alle tre fuldt ud tilfredse med vores valg.

Udover at maden var rigtig lækker, var betjeningen rigtig god og restauranten var rigtig hyggeligt udsmykket. Stod det til mig skulle denne restaurant have 5 ud af 5 stjerner :)

Please note! Det er en rigtig god ide at bestille bord inden i besøger restauranten. 

3. Maze Grill Mayfair - 10-13 Grosvenor Square

Når vi nu havde besøgt Jamie Oliver måtte vi også et smut forbi Gordon Ramsay. Valget faldt på Maze Grill, som også lå forholdsvis tæt på Oxford Street.
Dette var markant anderledes end Jamie's Italian... Vi blev modtaget i en lille reception, hvor vi blev tilbudt at lægge vores jakker og shoppingposer. Herefter blev vi ført ind i restauranten ved vores bord og blev vist vin -og menukortet. Tjeneren kom med et stort skærebræt med råt kød - han ville fortælle os om de forskellige slag bøffer de havde (prisklasse 300-1300) - efter hans mening de bedste i London.
Vi valgte dog nogle af de andre hovedretter fra menukortet - nærmere bestemt spareribs og friteret kylling. Til hovedretterne valgte man så kartofler og sauce - kartoflerne var hjemmeskårne og rigtig lækre. Servicen var i top og man fik et tydeligt indtryk af nogle tjenere, der var meget professionelle.
At retten blev serveret på et solidt træskærebræt og sauce og kartofler ligeså på en sjov måde gjorde bare oplevelsen af maden bedre.
Tjeneren tilbød os også på dessert, som lå i prislaget 80-100 kr., men vi kunne desværre ikke spise mere.
(find link her)

4. Maggie Jones' - 6 Old Court Place, Kensington

Den sidste restaurant er helt en klasse for sig selv. Den ligger i udkanten af London - i nærheden af Kensington Palace. Dette er IKKE en restaurant, vi ville have gået ind på, hvis vi ikke i forvejen havde læst om den. Udefra ser den nemlig meget mørk og snusket ud, men går man alligevel ind får man sig en helt enestående oplevelse. Indenfor bliver man ført over til et bord/bænkesæt, hvor man sidder meget tæt. Der kommer ikke meget dagslys ind, men der lyses i stedet for op af stearinlys på bordene. Menukortet består af gammeldags retter, der er perfekte, når man er på ferie og begynder at savne maden derhjemme. 
Vi fik serveret brød, mens vi ventede på vores hovedret. Jeg fik kylling med estragonsauce og nye kartofler og dertil fik jeg kogte ærter og gulerødder. Den gammeldags stil var meget gennemført - selv tallerkenerne antydede restaurantens stemning.
Priserne var også her meget rimelige og desserterne kostede kun 40-50 kr.
Man skal blot være opmærksom på, at det ikke er muligt at reservere bord her - men den dag vi var på besøg, var det ikke noget problem.
(Link findes her)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar