søndag den 11. oktober 2015

"Genbrugsbrød" med tranebær

"Genbrug er guld" - og dette gælder også i madlavning!
Har du et rugbrød liggende i skuffen, som er blevet for tørt til at du gider spise det, så lad være med at smide det ud. Det kan få nyt liv i et franskbrød.
Brødet er lavet med tranebær, men disse kan udelades, hvis man ikke er så vil med tranebær i sit morgenbrød.

Ingredienser til 1 franskbrød:

50 g gær
4 dl vand
1 tsk salt
1 spsk honning
2 dl gammel rugbrød, blendet til krummer
0,75 dl sesamfrø
1,5 dl tranebær
1 dl havregryn
1 tsk maltmel
1 dl rugmel
Hvedemel

Opløs gær i vand. Tilsæt alle ingredienser på nær hvedemel - dette tilsættes til sidst så du får en dej, der er en smule klistret. Ælt dejen på bordet og form den til et franskbrød. Læg dejen i en smurt franskbrødsform og lad den hæve til dobbelt størrelse.
Snit brødet, som du ønsker det, og pensl med en smule mælk.
Bag brødet ca. 50 minutter ved 200°C på nederste ovnribbe - husk at hold øje med om der skal et stykke staniol over, så brødet ikke bliver for mørkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar