Stuvet hvidkål er en gammel kending fra det danske køkken.
Jeg synes fordelen ved stuvet hvidkål er, at det er forholdsvist sundt og fungerer samtidig både som grøntsager og sauce til kødet - man sparer altså kalorierne fra sauce, remoulade eller hvad man ellers ville spise til kødet. Derudover er det jo altid lækkert med nogle gamle, danske "mormor-retter".
Jeg synes fordelen ved stuvet hvidkål er, at det er forholdsvist sundt og fungerer samtidig både som grøntsager og sauce til kødet - man sparer altså kalorierne fra sauce, remoulade eller hvad man ellers ville spise til kødet. Derudover er det jo altid lækkert med nogle gamle, danske "mormor-retter".
Ingredienser til 4 personer:
500 g hvidkål (ca. 1/2 hoved)
1 dl vand
1 tsk salt
2 dl mælk
1 1/2 spsk mel
Muskatnød, salt og peber
Snit hvidkålen fint og kog i saltet vand i 5-8 minutter. Ryst mel og mælk til jævning og rør den i den kogte kål. Lad kålen koge et par minutter og smag den til med salt, peber og muskatnød.
Server til frikadeller og andre farsretter.
1 dl vand
1 tsk salt
2 dl mælk
1 1/2 spsk mel
Muskatnød, salt og peber
Snit hvidkålen fint og kog i saltet vand i 5-8 minutter. Ryst mel og mælk til jævning og rør den i den kogte kål. Lad kålen koge et par minutter og smag den til med salt, peber og muskatnød.
Server til frikadeller og andre farsretter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar