Koldskål hører som oftest hjemme om sommeren, men er også en dejlig let "dessert" her om vinteren. Jeg plejer at lave den "på gefühlen" med de ingredienser vi har i køleskabet og med diverse bær fra fryseren. Her er en grundopskrift man kan gå ud fra og sætte sit eget præg på:
Ingredienser:
3/4 dl ymer
4 tsk sukker
2 tsk vaniliesukker
3/4 dl kærnemælk
300 g jordbær
Ymer røres med sukker og vanilie. Jordbærrene tilsættes og blendes med en stavblender. Kærnemælken røres i og koldskålen smages til.
Server med kammerjunkere, hjemmelavet müsli eller ristede havregryn.
Ingredienser:
3/4 dl ymer
4 tsk sukker
2 tsk vaniliesukker
3/4 dl kærnemælk
300 g jordbær
Ymer røres med sukker og vanilie. Jordbærrene tilsættes og blendes med en stavblender. Kærnemælken røres i og koldskålen smages til.
Server med kammerjunkere, hjemmelavet müsli eller ristede havregryn.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar