Den anden dag var der en skinke på tilbud til 40 kr, og jeg købte den, da jeg mente det passede meget godt til aftensmad til 5 personer, men vi spiste kun halvdelen og derfor lavede jeg denne rest-ret i går aftes:
Ingredienser:
400 g hamburgerryg/skinke
2 løg
250 g champignons
1000 g kartofler
10 g smør
4 dl mælk
2,5 spsk mel
muskatnød, salt og peber
50-100 g mozzarella
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver. Skiverne koges i letsaltet vand i 10 min og fordeles i et smurt fad. Skinken skæres i tern og fordeles over kartoflerne.
Løgene skæres i tern og champignonerne kvartes. Begge dele svitses i lidt smør og fordeles over skinken.
Bechamelsaucen laves: smørret smeltes og mælk og mel rystes til jævning. Varm blandingen op til kogepunktet, så den tykner. Smag til og fordel over grøntsagerne.
Drys ost over og gratiner i ovnen i 30 min.
Server med groft brød.
Ingredienser:
400 g hamburgerryg/skinke
2 løg
250 g champignons
1000 g kartofler
10 g smør
4 dl mælk
2,5 spsk mel
muskatnød, salt og peber
50-100 g mozzarella
Kartoflerne skrælles og skæres i 1 cm tykke skiver. Skiverne koges i letsaltet vand i 10 min og fordeles i et smurt fad. Skinken skæres i tern og fordeles over kartoflerne.
Løgene skæres i tern og champignonerne kvartes. Begge dele svitses i lidt smør og fordeles over skinken.
Bechamelsaucen laves: smørret smeltes og mælk og mel rystes til jævning. Varm blandingen op til kogepunktet, så den tykner. Smag til og fordel over grøntsagerne.
Drys ost over og gratiner i ovnen i 30 min.
Server med groft brød.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar