søndag den 26. januar 2014

Rugbrød med solsikke og gulerødder

Dette er et forholdsvist lyst rugbrød, som er perfekt til en sund morgenmad eller som et sundt mellemmåltid.

Ingredienser til 1 rugbrød:
25 g gær
2,5 dl mælk
1 spsk olie
1 tsk salt
75 g solsikkekerner
2 gulerødder
175 g rugmel
3/4 dl knækkede hvedekerner
200 g hvedemel

Mælken lunes og gæren røres ud i 1 dl af det. Resten af mælken røres i sammen med olie, solsikkekerner, salt, knækkede hvedekerner (kogt 2 min), 1 spsk af vandet fra hvedekernerne, hvedemel og det meste af rugmelet. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse.
Ælt dejen let igennem og læg dejen i en rugbrødform. Lad det efterhæve til dobbelt størrelse. Pensl med vand, drys med lidt mel og lav krydssnit.
Bag 45 min ved 200 grader på nederste ovnrille, og lad det køle af på en rist.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar