torsdag den 23. januar 2014

Hindbærtærte med karamel af kondenseret mælk

Jeg har tidligere lagt en "opskrift" ud på, hvordan man laver karamel af en dåse kondenseret mælk, og på bloggen Sugar pie, honey bunch fandt jeg en hindbærtærte med dette karamel.
Tærten består meget enkelt af en mørdej med mandler, hindbær og karamel, men den smager dejligt - især med lidt creme fraiche til.
Til tærten skal man kun bruge 1/2 portion af mørdejen, men den laves bedst i dette forhold - så kan man lægge den anden halvdel i fryseren, så kan man nemt lave en tærte næste gang der kommer gæster.

Ingredienser:
Mørdej:
240 g blødt smør
160 g flormelis
60 g fintblendede mandler
2 æg
Korn af 1/2 vaniliestang
470 g hvedemel
1 tsk fint salt

Smør, flormelis, mandler, æg, vaniliekorn og 120 g hvedemel røres stille sammen i en røremaskine. Når dejen næsten er rørt sammen tilsættes resten af melet sammen med salt.
Dejen deles i 4 og de to af klumperne lægges i fryseren. De to andre rulles ud mellem to stykker bagepapir til de er lidt større en tærteformen og lægges i køleskabet minimum 1 time.
Når dejen er kold, tages den ene dej ud og lægges i en let smurt tærteform. Prik dejen og bag den 13-15 minutter ved 175 grader med tørrede bønner i (bagepapir + tørrede bønner). Bag tærtebunden yderligere 5-10 minutter uden bønner, til bunden får lidt farve.

Hindbærfyld:
300 g hindbær
75 g rørsukker
Korn af 1/2 vaniliestang
2 spsk kartoffelemel
Karamel af 1 dåse kondenseret mælk (se tidligere indlæg)
1 æg og rørsukker til pynt.

Bærrene tøes op, hvis de har været frosne og vendes sammen med rørsukker, vaniliekorn og kartoffelmel. Hæld det i tærtebunden, når den har kølet en smule af.
Karamellen (ca. 4/5 af dåsen) sættes på med 2 skeer - den flyder ikke ud under bagningen.
Den anden tærtedej tages ud - og mens den bliver en smule blød, pensles kanten af den bagte tærtedej med æg og derefter lægges den anden tærtedej forsigtigt hen over og trykkes let, så tærte bliver pæn.
Toppen pensles med æg og drysses med rørsukker og der skæres et mønster i toppen, så dampen kan komme ud.
Bag tærten ca. 45 minutter ved 175 grader til den er gylden.
Server afkølet med creme fraiche.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar