lørdag den 25. januar 2014

Panna cotta med rugbrødcrunch og bær

Panna cotta er en italiensk dessert, som er en form for fløderand.
Desserten findes i mange varianter, her er den lavet med rugbrødscrunch, jordbær og blåbær.
3 dl piskefløde
1/2 stang vanilie
75 g sukker
3 blade husblas
1 1/2 dl skyr

2 skiver rugbrød
2 spsk mørk sirup

100 g jordbær
100 g blåbær
75 g sukker
Ca . 1 spsk citronsaft

Husblassen udblødes i vand. Fløde, sukker, vaniliekorn og vaniliestang koges op og tages af varmen. Husblassen smeltes i den varme fløde, og når blandingen er blevet fingervarm røres skyren i og det fordeles i 5-6 forme. Sæt formen på køl et par timer.

Rugbrødet smuldres og steges på en pande med siruppen 5-10 min ved forholdsvis høj varme. Læg det på et stykke bagepapir og lad det køle af.

Jorbær, sukker og citron koges 3-5 min og blåbærrene røres i, når kasserollen tages af varmen.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar