torsdag den 23. januar 2014

Pizza med champignoner og artiskokhjerter

Ægte italienske pizzaer er lavet på en tynd bund og har ikke meget fyld - ofte kun tomatsauce og skinke, men hjemme hos os har den en meget tyk bund og en masse fyld - både kød og grøntsager.
Her er dagens version:

Bund til en bradepande:
50 g gær
3 dl vand
4 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
ca. 500 g mel (evt. 250 g pizzamel + 250 g hvedemel)

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og 3/4 af melet - resten æltes i lidt ad gangen til dejen ikke klistrer mere. Rul dejen ud, så den passer til en bradepande og lad den hæve 1/2 time.

Fyld:
140 g tomatkoncentrat
Løg
Rød peber
Champignoner
Skinke
Peperoni
Artiskokhjerter
mozarellaost
Salt, peber og oregano

Tomatkoncentratet røres med salt og peber og smøres på bunden. Resten af fyldet lægges på bunden - ost og oregano øverst.
Bag pizzaen ca. 20 min ved 200 grader





Ingen kommentarer:

Send en kommentar